![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg vepřové kýty • 3 lžíce sádla • sůl • 1 lžička mletého kmínu • 1 lžička zázvoru • 4 stroužky česneku • 1 cibule • 1 lžíce medu • 1 lžička hladké mouky Recept staročeská vepřová kýta připravíme takto:
Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme ho kořením. V pekáčku rozehřejeme sádlo, maso opečeme a podlijeme horkou vodou. Pečeme za občasného podlití, přelití vypečenou šťávou a obrácení. Před koncem pečení přidáme do výpeku nadrobno nakrájenou cibuli a maso potřeme medem rozmíchaným v trošce vody. Prudce zapečeme, až med trošku zkaramelizuje. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Výpek zahustíme moukou a povaříme. Podáváme přelité šťávou a s bramborovou kaší. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeská vepřová kýta nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: skopová kýta po anglicku, grilovaná vepřová játra s pomeranči, telecí kýta po pražsku, burgundská vepřová kýta, staročeská husa s chlupatými knedlíky, marinovaná jehněčí kýta, vepřová kýta na pivě, vepřová panenka se slaninou, kančí kýta na česneku, skopová kýta s česnekem staročeská vepřová kýta, recept, hlavní jídla |