KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept staročeská švestková povidla potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg švestek • 400 g cukru krupice Recept staročeská švestková povidla připravíme takto:
Švestky vypeckujeme, nakrájíme na kousky, zasypeme cukrem, řádně promícháme, přiklopíme pokličkou (ale necháme švestkám přístup vzduchu) a necháme uležet přes noc. Druhý den přelijeme švestky do hrnce a zprudka vaříme jednu hodinu (průběžně mícháme). Druhou hodinu necháme povidla jen probublávat na mírném ohni, dokud nezkašovatí (správnou konzistenci poznáme podle toho, že povidla ani netečou ani nejsou jako "malta"). Poté přelijeme povidla do čistých zavařovacích lahví (se závitem), řádně uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout do druhého dne. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeská švestková povidla nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jablková povidla, třešňová povidla, dýňová povidla, švestková marmeláda, švestková čokoláda, švestková povidla, přírodní švestková povidla, bezinková povidla, bezinková povidla ii, trnková povidla staročeská švestková povidla, recept, kompoty, marmelády |