![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 3 kg vypeckovaných švestek • 1,3 kg pískového cukru • 2 dcl octa (8%) Recept švestková povidla připravíme takto:
Švestky pokrájíme na menší kousky, zasypeme cukrem, zalijeme octem, dobře promícháme a necháme stát 24 hodin. Druhý den povaříme nejprve zprudka asi hodinu, pak zmírníme teplotu a necháme probublávat 2–3 hodiny (podle požadované hustoty). Ještě horká švestková povidla plníme do sklenic, uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. V naší kuchařce bylo kromě receptu Švestková povidla nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bezinková povidla ii, přírodní švestková povidla, jablková povidla, třešňová povidla, staročeská švestková povidla, švestková čokoláda, švestková marmeláda, bezinková povidla, dýňová povidla, trnková povidla švestková povidla, recept, kompoty, marmelády |