KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Švestková povidla

Kategorie: kompoty, marmelády

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept švestková povidla potřebujeme tyto suroviny:

   • 3 kg vypeckovaných švestek
   • 1,3 kg pískového cukru
   • 2 dcl octa (8%)
Recept švestková povidla připravíme takto:
Švestky pokrájíme na menší kousky, zasypeme cukrem, zalijeme octem, dobře promícháme a necháme stát 24 hodin. Druhý den povaříme nejprve zprudka asi hodinu, pak zmírníme teplotu a necháme probublávat 2–3 hodiny (podle požadované hustoty). Ještě horká švestková povidla plníme do sklenic, uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Švestková povidla nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

dýňová povidla, bezinková povidla ii, přírodní švestková povidla, jablková povidla, trnková povidla, švestková marmeláda, staročeská švestková povidla, třešňová povidla, bezinková povidla, švestková čokoláda



švestková povidla, recept, kompoty, marmelády


©2024KucharkaRecepty.cz