KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Srnčí ragú

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept srnčí ragú potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg srnčí plece
   • 100 g másla
   • 150 g kořenové zeleniny
   • 50 g cibule
   • 15 g cukru
   • 3 cm citronové kůry
   • sůl
   • nové koření
   • 5 pepřů
   • bobkový list
   • 4 lžíce citronové šťávy
   • 30 g mouky
   • 100 ml červeného vína
   • 1 lžíce vína Madeira
   • vývar
Recept srnčí ragú připravíme takto:
Srnčí plec zbavíme kostí a kůžiček a nakrájíme na gulášové kostky. V hrnci na rozpáleném másle si usmažíme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, přidáme citronovou kůru, cukr, nové koření, pepř a bobkový list. Usmaženou zeleninu postříkáme polovinou citronové šťávy, zalijeme vývarem, přidáme nakrájené srnčí, osolíme přikryjeme pokličkou a dusíme hodinu a půl až dvě hodiny. Měkkou zvěřinu vyndáme, zbylou šťávu zahustíme jíškou z mouky a másla, přidáme obě vína, citronovou šťávu a povaříme. Omáčku procedíme na maso a spolu ještě chvíli vaříme.





srnčí ragú, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz