![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg srnčí plece • 100 g másla • 150 g kořenové zeleniny • 50 g cibule • 15 g cukru • 3 cm citronové kůry • sůl • nové koření • 5 pepřů • bobkový list • 4 lžíce citronové šťávy • 30 g mouky • 100 ml červeného vína • 1 lžíce vína Madeira • vývar Recept srnčí ragú připravíme takto:
Srnčí plec zbavíme kostí a kůžiček a nakrájíme na gulášové kostky. V hrnci na rozpáleném másle si usmažíme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, přidáme citronovou kůru, cukr, nové koření, pepř a bobkový list. Usmaženou zeleninu postříkáme polovinou citronové šťávy, zalijeme vývarem, přidáme nakrájené srnčí, osolíme přikryjeme pokličkou a dusíme hodinu a půl až dvě hodiny. Měkkou zvěřinu vyndáme, zbylou šťávu zahustíme jíškou z mouky a másla, přidáme obě vína, citronovou šťávu a povaříme. Omáčku procedíme na maso a spolu ještě chvíli vaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Srnčí ragú nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní srnčí játra, sójové ragú se žampióny, srnčí bifteky, srnčí řízky madeira, srnčí kýta na česneku, jelení ragú na červeném víně, srnčí guláš se žampiony, ďábelské ragú, srnčí po pytlácku, jehněčí ragú se žampiony srnčí ragú, recept, hlavní jídla |