KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Srnčí hřbet se žampiony

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept srnčí hřbet se žampiony potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg masa ze srnčího hřbetu
   • 50 g slaniny 150 g cibule
   • 200 g žampionů
   • 80 g másla
   • sůl
   • 4 zrnka pepře
   • 1 bobkový list
   • 1 šálek bílého vína
   • 0,25 l sladké smetany
   • 50g hladké mouky
   • čvrt citronu
Recept srnčí hřbet se žampiony připravíme takto:
Očištěné a odblaněné maso protáhneme slaninou, osolíme a na másle opečeme ze všech stran. Pak přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, koření, podlijeme vodou a vínem a přikryté dusíme v troubě doměkka. Maso občas přeléváme a obracíme. Žampióny očistíme, nakrájíme, podusíme na kousku tuku a zakapeme citronem, aby neztmavěly. Až je maso měkké, vydusíme šťávu až na tuk, zaprášíme ji moukou, zředíme vodou, smetanou a provaříme. Nakonec přidáme houby. Podáváme s houskovými knedlíky.





srnčí hřbet se žampiony, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz