KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Srnčí bifteky

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept srnčí bifteky potřebujeme tyto suroviny:

   • 700 g srnčí kýty
   • slanina
   • máslo
   • 200 ml vývaru
   • hladká mouka
   • sůl
   • pepř
   • olej
Recept srnčí bifteky připravíme takto:
Z dobře odleželé kýty nakrájíme přes vlákno řízky silné asi 1 cm, odblaníme, jemně naklepeme, protkneme slaninou, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladničce hodinu odležet. Těsně před přípravou je osolíme, poprášíme moukou, opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme. Na pánvičku s výpekem přidáme máslo, necháme rozehřát, zalijeme vývarem a povaříme. Pokračujeme ve vaření na mírném ohni, až se připečená šťáva odvaří a šťáva se přiměřeně zahustí. Při podávání pak horkou šťávou přelijeme bifteky.





srnčí bifteky, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz