![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 700 g srnčí kýty • slanina • máslo • 200 ml vývaru • hladká mouka • sůl • pepř • olej Recept srnčí bifteky připravíme takto:
Z dobře odleželé kýty nakrájíme přes vlákno řízky silné asi 1 cm, odblaníme, jemně naklepeme, protkneme slaninou, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladničce hodinu odležet. Těsně před přípravou je osolíme, poprášíme moukou, opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme. Na pánvičku s výpekem přidáme máslo, necháme rozehřát, zalijeme vývarem a povaříme. Pokračujeme ve vaření na mírném ohni, až se připečená šťáva odvaří a šťáva se přiměřeně zahustí. Při podávání pak horkou šťávou přelijeme bifteky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Srnčí bifteky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: srnčí pečeně, srnčí kýta s červeným vínem, srnčí na víně se sýrem, srnčí ragú, nakládané srnčí plátky, srnčí karbanátky s paprikovou omáčkou, srnčí perkelt, čínské kuřecí bifteky, srnčí guláš se žampiony, bifteky v pivní marinádě srnčí bifteky, recept, hlavní jídla |