KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Smažený řízek z divočáka

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept smažený řízek z divočáka potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg kančí kýty
   • 0,2l červeného vína
   • olej
   • hladká mouka
   • 2 lžíce francouzské hořčice
   • 3 vejce
   • mléko
   • mletý pepř
   • tlučený jalovec,špetka tymiánu
   • sůl
Recept smažený řízek z divočáka připravíme takto:
Očištěnou a odleženou kýtu nakrájíme na řízky, ty pak mírně naklepeme a osolíme. Červené víno smíchámes hořčicí, jalovcem, tymiánem a pepřem, přilijeme olej, dobře rozmícháme a touto směsí řízky potřeme. Takto připravené je uložíme nejlépe v kameninové nádobě, zalijeme zbytkem směsi a necháme uležet alespoň na hodinu v chladu. Pak řízky obalíme v hladké mouce, v mléce s rozšlehanými vejci a ve strouhance. Zvolna smažíme v oleji po obou stranách.





smažený řízek z divočáka, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz