![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 0,5 kg vepřového masa • 2 velké cibule • 1 feferonka • 1 brambora • 2 kyselé okurky • 1 lžíce vepřového sádla • mletá červená paprika • 1 lžíce rajčatového protlaku • světlé pivo • zeleninový vývar • sůl • pepř Recept slovenský pivní guláš připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky a spolu s nakrájenou cibulí opečeme na sádle. Přidáme mletou červenou papriku, pepř a rajčatový protlak, zalijeme pivem a vývarem a vaříme. Až je maso téměř měkké, přidáme feferonku a nastrouhaný brambor a dovaříme. Uvařené maso z hrnce vyjmeme, omáčku přecedíme, přidáme do ní nastrouhanou kyselou okurku orestovanou na troše sádla a povaříme. Nakonec vrátíme zpět kousky masa. Slovenský pivní guláš podáváme s vařenými brambory nebo tmavým chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Slovenský pivní guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vuřt guláš, slovácký guláš, domácí guláš, farmářský guláš, fazolový guláš se zázvorem, houbový guláš se špenátovými noky, fazolový guláš s uzeninou a slaninou, záhorácký guláš, kančí guláš s brusinkami, kozí guláš slovenský pivní guláš, recept, hlavní jídla |