KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Farmářský guláš

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept farmářský guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g hovězí kýty
   • 200 g vepřové plece
   • 3 lžíce másla
   • 1 velká cibule
   • 1 zelená paprika
   • 5 velkých rajčat
   • 1 lžička kmínu
   • 2 bobkové listy
   • 1 lžíce sladké papriky
   • 400 ml vody
   • 600 g sterilovaného bílého zelí
   • 300 g kysané smetany
   • sůl
   • pepř
Recept farmářský guláš připravíme takto:
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájenou papriku a 5 minut povaříme, poté přidáme rajčata a 10 minut dusíme. Pomalu přidáváme na kostky nakrájené maso, důkladně mícháme, přidáme všechno koření a zelí. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi hodinu, až je maso měkké. Těsně před podáváním přidáme kysanou smetanu, zamícháme a prohřejeme. Omáčka se nesmí vařit. Na talířích guláš posypeme sladkou paprikou a podle chuti nasekanou červenou cibulí.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Farmářský guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

guláš ze skopového masa, jemný telecí guláš s párkem, španělský guláš, sikulský guláš na vojvodinský způsob, polský guláš, irský jehněčí guláš, dančí guláš, rybí guláš ii, pivní guláš, kotlíkový guláš ii



farmářský guláš, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz