KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept škvarková čokoládová srdíčka potřebujeme tyto suroviny: • 300 g hladké mouky • 200 g umletých škvarků • 1 vejce • 120 g moučkového cukru • 1 citron šťáva • 100 g strouhané čokolády na vaření • marmeláda Recept škvarková čokoládová srdíčka připravíme takto:
Vejce, jemně umleté škvarky a cukr spolu vymícháme, přidáme mouku a celou nastrouhanou čokoládu, citrónovou šťávu i jemně strouhanou citrónovou kůrou a vypracujeme hladké pružné těsto. Dáme do mikrotenového sáčku a necháme v lednici odpočinout. Na pomoučeném vále vyválíme těsto na šířku 3 mm a vykrajujeme z něj srdíčka, ta pokládeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Vychladlá srdíčka slepujeme pikantní marmeládou, povrch ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou a necháme ztuhnout. Pak necháme cukroví v chladu odležet. V naší kuchařce bylo kromě receptu Škvarková čokoládová srdíčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: čokoládová roláda s kávovým krémem, francouzská srdíčka, rozinková srdíčka, anýzová srdíčka, čokoládová roláda, pařížská srdíčka, čokoládová kostka, domácí čokoládová zmrzlina, čokoládová zmrzlinová bomba, čokoládová zmrzlina škvarková čokoládová srdíčka, recept, sladkosti |