![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 300 g hladké mouky • 250 g moučkového cukru • 2 vejce • 1 lžíce třešňovice • 1,5 lžíce mletého anýzu • 1 balení celého anýzu na posypání • špetka soli Recept anýzová srdíčka připravíme takto:
Vejce za postupného přidávání cukru našleháme do tuhého krému, přidáme třešňovici, mletý anýz, mouku a sůl, vypracujeme hladké těsto, které ve fólii necháme odležet. Potom vyválíme plát asi 5 mm silný a formičkou vykrájíme srdíčka (zhruba 5 cm velká). Silně vymazaný plech posypeme anýzovými semínky a srdíčka na ně opatrně položíme. Při pokojové teplotě necháme 12 hodin zaschnout. Nakonec pečeme v předehřáté troubě při 150°C. V naší kuchařce bylo kromě receptu Anýzová srdíčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: škvarková čokoládová srdíčka, anýzová ouška, rozinková srdíčka, čokoládová srdíčka, pařížská srdíčka, skořicová srdíčka, francouzská srdíčka anýzová srdíčka, recept, sladkosti |