KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pařížská srdíčka

Kategorie: sladkosti, valentýnská jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pařížská srdíčka potřebujeme tyto suroviny:

   • 100 g marcipánu
   • 50 g moučkového cukru
   • kůra a šťáva z jednoho citrónu
   • 1 vejce
   • 100 g změklého másla
   • 100 g hladké mouky
   • 80 g jemného kukuřičného škrobu
   • 1 lžička prášku do pečiva
   • na náplň: 3 lžíce ovocného džemu + 1 lžíce rumu
Recept pařížská srdíčka připravíme takto:
Marcipán, cukr, kůru, citrónovou šťávu, vejce a máslo rozmixujeme dohladka. Přidáme mouku smíchanou se škrobem a kypřicím práškem a řádně promícháme. Těstem naplníme cukrářský sáček se zdobící trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení tvoříme srdíčka. Upečeme v předehřáté troubě při 180°C (asi 10 minut) a necháme vychladnout. Náplň připravíme tak, že džem s rumem vymícháme dohladka. Tímto džemem slepujeme dvě srdíčka k sobě a povrch lehce poprášíme moučkovým cukrem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Pařížská srdíčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

škvarková čokoládová srdíčka, anýzová srdíčka, čokoládová srdíčka, skořicová srdíčka, francouzská srdíčka, rozinková srdíčka



pařížská srdíčka, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz