![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 100 g marcipánu • 50 g moučkového cukru • kůra a šťáva z jednoho citrónu • 1 vejce • 100 g změklého másla • 100 g hladké mouky • 80 g jemného kukuřičného škrobu • 1 lžička prášku do pečiva • na náplň: 3 lžíce ovocného džemu + 1 lžíce rumu Recept pařížská srdíčka připravíme takto:
Marcipán, cukr, kůru, citrónovou šťávu, vejce a máslo rozmixujeme dohladka. Přidáme mouku smíchanou se škrobem a kypřicím práškem a řádně promícháme. Těstem naplníme cukrářský sáček se zdobící trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení tvoříme srdíčka. Upečeme v předehřáté troubě při 180°C (asi 10 minut) a necháme vychladnout. Náplň připravíme tak, že džem s rumem vymícháme dohladka. Tímto džemem slepujeme dvě srdíčka k sobě a povrch lehce poprášíme moučkovým cukrem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pařížská srdíčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rozinková srdíčka, skořicová srdíčka, škvarková čokoládová srdíčka, anýzová srdíčka, čokoládová srdíčka, francouzská srdíčka pařížská srdíčka, recept, sladkosti |