![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g mletého vepřového masa • 5 vajec • 1 lžíce vody • strouhanka • trocha mouky • 1 lžička pikantní hořčice • sůl • pepř • čerstvá bazalka • čerstvá petrželka • olej na smažení Recept skotská vejce připravíme takto:
4 vejce uvaříme natvrdo, oloupeme necháme vychladnout a pak obalíme v mouce. K mletému masu přidáme bylinky, sůl, pepř a hořčici a promícháme. Směs rozdělíme na 4 díly, do každého z nich "zabalíme" jedno uvařené vejce, celé to obalíme postupně v mouce, vejci rozšlehaném s vodou a ve strouhance a necháme 15 minut v chladu uležet. Pak osmažíme ve velkém množství oleje dozlatova. Skotská vejce podáváme teplá s rajskou omáčkou nebo s bramborovou kaší. V naší kuchařce bylo kromě receptu Skotská vejce nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: ztracená vejce s hořčičnou omáčkou, pečená obalovaná vejce, koprová omáčka s vejcem, pštrosí vejce, roštěná se šunkou a pečeným vejcem, červené fazole s vejcem, obalovaná vejce, ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně, vejce s nudlemi a sýrem, kapr s vejcem a rajčetem skotská vejce, recept, hlavní jídla |