![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g mletého masa (směs hovězího a vepřového) • 1 cibule • sůl • mletý černý pepř • majoránka • 1 lžíce hořčice • trocha vody • 4 vařená vejce Recept pštrosí vejce připravíme takto:
Mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli a hořčici s trochou vody řádně promícháme a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Pak směs rozdělíme na 4 stejně velké části, každou jednou částí obalíme oloupaná vařená vejce. Potom je obalíme ve strouhance a zvolna smažíme v hlubší pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran nebo upečeme v předehřáté troubě při 200°C dozlatova. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pštrosí vejce nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažená křepelčí vejce, pečená obalovaná vejce, roštěná se šunkou a pečeným vejcem, špenát s vejcem, holandské vejce, ztracená vejce ve smetanové omáčce, ztracená vejce s hořčičnou omáčkou, červené fazole s vejcem, karbanátky plněné vejcem, pštrosí maso na kantonský způsob pštrosí vejce, recept, hlavní jídla |