![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g skopové kýty • 150 g skopové klobásy • 40 g rostlinného tuku • 3 cibule • 250 g kořenové zeleniny • saturejka • sůl • majoránka Recept skopová kýta na zelenině připravíme takto:
Kýtu zbavíme všech blan a šlach a upravíme na plát. Osolíme a okořeníme (majoránkou výrazněji), poklademe kolečky klobásy, zavineme a ovážeme nití a ze všech stran opečeme. Přidáme na čtvrtky nakrájené cibule, podlijeme a opečeme. Podléváme mírně horkou vodou nebo vývarem. Až začne maso měknout, přidáme plátky kořenové zeleniny a za častého podlévání i polévání dopečeme do měkka. Veškerý přebytečný tuk odebereme. Podáváme s knedlíky nebo bramborami nabo rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Skopová kýta na zelenině nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní skopová játra v alobalu, hovězí roštěná na zelenině, kapr na zelenině, kapr na zelenině s klobásou, treska pečená na zelenině se smetanou, holandská kýta, pečené kuře v zelenině, rybí filé na zelenině, pečená jehněčí kýta, marinovaná jehněčí kýta skopová kýta na zelenině, recept, hlavní jídla |