![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g vepřového plecka • 150 g vepřových ledvin • 150 g vepřových jater • 200 g cibule • 75 g sádla • sůl • pepř • zázvor • kmín • majoránka • 15 g mleté papriky • 2 stroužky česneku • 50 g hladké mouky • 0,5 l vody • 100 g čerstvého křenu Recept selský vepřový guláš s křenem připravíme takto:
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme na kostky nakrájené maso a orestujeme. Potom zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, trochu zázvoru, kmínu, majoránky a rozetřený česnek, promícháme a přikryté dusíme. Až je maso poloměkké, přidáme nakrájené ledvinky a játra, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme a povaříme. Šťávu přecedíme na maso. Porce guláše ozdobíme čerstvě nastrouhaným křenem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Selský vepřový guláš s křenem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: segedínský guláš ii, vepřový eintopf, barevný vepřový guláš, špecle s vepřovým masem, špecle se sýrem a vepřovým masem, špenát se selským bokem a vařenými brambory, rybí guláš, kotlíkový guláš ii, ďábelský guláš, koňský guláš ii selský vepřový guláš s křenem, recept, hlavní jídla |