![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 300 g vepřového masa • 4 cibule • 3 - 4 mrkve • 200 g celeru • 300 g brambor • 400 g kysaného zelí • tuk • sůl • mletý pepř • 600 ml zeleninového vývaru • bobkové listy • 5 kuliček jalovce • 2 hřebíčky • 1 pórek • oregáno Recept vepřový eintopf připravíme takto:
Mrkev a celer oloupeme a oboje nakrájíme na kostky. Brambory oloupeme a také nakrájíme na kostky, které vložíme do studené vody. Vepřové maso nakrájíme na malé kousky, pak oloupeme cibuli a nakrájíme ji na plátky. Kysané zelí propláchneme ve studené vodě a necháme okapat. V hrnci rozpálíme tuk, na něm orestujeme cibuli, pak přidáme brambory, maso, celer, mrkev a kysané zelí a vše společně několik minut opečeme. Potom osolíme, opepříme, přilijeme vývar, přidáme bobkový list, jalovec a hřebíček, přiklopíme pokličkou a vaříme asi půl hodiny. Pórek očistíme a nakrájíme na dvoucentimetrové kousky. Pak ho přidáme do hrnce společně s oregánem a opět povaříme asi 5 - 10 minut. Podáváme buď samotné nebo s pečivem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřový eintopf nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřový jazyk na česneku, špenát s vepřovým masem, barevný vepřový guláš, hospodský vepřový guláš, vepřový guláš zahuštěný chlebem, zapečený vepřový bůček s houbami, houby s vepřovými játry, tyrolský eintopf, vepřový jazyk s křenovou omáčkou, španělský vepřový plátek vepřový eintopf, recept, hlavní jídla |