KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřový eintopf

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřový eintopf potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g vepřového masa
   • 4 cibule
   • 3 - 4 mrkve
   • 200 g celeru
   • 300 g brambor
   • 400 g kysaného zelí
   • tuk
   • sůl
   • mletý pepř
   • 600 ml zeleninového vývaru
   • bobkové listy
   • 5 kuliček jalovce
   • 2 hřebíčky
   • 1 pórek
   • oregáno
Recept vepřový eintopf připravíme takto:
Mrkev a celer oloupeme a oboje nakrájíme na kostky. Brambory oloupeme a také nakrájíme na kostky, které vložíme do studené vody. Vepřové maso nakrájíme na malé kousky, pak oloupeme cibuli a nakrájíme ji na plátky. Kysané zelí propláchneme ve studené vodě a necháme okapat. V hrnci rozpálíme tuk, na něm orestujeme cibuli, pak přidáme brambory, maso, celer, mrkev a kysané zelí a vše společně několik minut opečeme. Potom osolíme, opepříme, přilijeme vývar, přidáme bobkový list, jalovec a hřebíček, přiklopíme pokličkou a vaříme asi půl hodiny. Pórek očistíme a nakrájíme na dvoucentimetrové kousky. Pak ho přidáme do hrnce společně s oregánem a opět povaříme asi 5 - 10 minut. Podáváme buď samotné nebo s pečivem.





vepřový eintopf, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz