![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g vepřové plece • cibule • tuk • mletá paprika • voda • sůl • kmín • 400 g kysaného zeli • hladká mouka • půl kelímku smetany Recept segedínský guláš připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme ji na tuku, přidáme mletou papriku, zpěníme a zalijeme vodou. Do tohoto základu vložíme maso, osolíme, okořeníme a pod poklicí dusíme do poloměkka. Pak přidáme pokrájené kysané zelí a opět dusíme. Nakonec guláš zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a mouky, promícháme a zvolna dodusíme doměkka. Před koncem varu přilijeme smetanu, guláš dosolíme a krátce povaříme. Segedínský guláš podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Segedínský guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: fazolový guláš se zázvorem, koňský guláš ii, guláš attila, srnčí guláš se žampiony, vídeňský guláš, guláš z pýchavek, staročeský buřtguláš, irský jehněčí guláš, kančí guláš s oreganem, znojemský guláš segedínský guláš, recept, hlavní jídla |