![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g vepřové plece • cibule • tuk • mletá paprika • voda • sůl • kmín • 400 g kysaného zeli • hladká mouka • půl kelímku smetany Recept segedínský guláš připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme ji na tuku, přidáme mletou papriku, zpěníme a zalijeme vodou. Do tohoto základu vložíme maso, osolíme, okořeníme a pod poklicí dusíme do poloměkka. Pak přidáme pokrájené kysané zelí a opět dusíme. Nakonec guláš zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a mouky, promícháme a zvolna dodusíme doměkka. Před koncem varu přilijeme smetanu, guláš dosolíme a krátce povaříme. Segedínský guláš podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Segedínský guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pivovarský guláš, bulharský guláš, houbový guláš se špenátovými noky, koňský guláš s houbami, zabijačkový guláš ii, vepřový guláš, hovězí guláš s jablky, bačovský guláš z beraního masa, krůtí guláš se zeleninou a rozmarýnem, telecí pivní guláš segedínský guláš, recept, hlavní jídla |