![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg vepřové kýty • 4 plátky moravského uzeného masa • cibule • česnek • sůl • kmín • pepř • bylinkové máslo • hořčice Recept šarišská roláda připravíme takto:
Maso rozdělíme na 2 části, ořez umeleme a velký kus si prořízneme a nařízneme. Naklepeme na co největší plát, osolíme, potřeme hořčicí, opepříme a posypeme bylinkami. Mleté maso promícháme s vejcem, solí, pepřem a namočenou houskou. Na plát okořeněného masa dáme mleté maso, přidáme plátky uzeného masa, srolujeme, převážeme nití a vložíme do pekáče. Podlijeme vodou, přidáme cibuli, posypeme bylinkami a přikryté vložíme do trouby předehřáté na 220°C na hodinu. Potom vyjmeme, otevřeme, polijeme šťávou, vložíme zpět a zapečeme (stačí 10-15 minut). Hotovou šarišskou roládu nakrájíme na plátky. Šarišskou roládu podáváme s rýží nebo bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Šarišská roláda nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bulharská kachní roláda, roláda z mletého masa, hovězí křenová roláda, zbojnická hovězí roláda, baklažánová roláda, velikonoční masová roláda s vejci, plněná hovězí roláda, telecí roláda s palačinkami, hovězí roláda se zeleninou, kuřecí roláda s klobásou šarišská roláda, recept, hlavní jídla |