KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Rybí kyselo

Kategorie: polévky, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept rybí kyselo potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g odřezků a vnitřností z ryby
   • 100 g kořenové zeleniny
   • sůl
   • mletý pepř
   • 1 lžíce hladké mouky
   • 0,25 l kyselého mléka
   • 2 lžíce octa
   • 1,5 l vody
Recept rybí kyselo připravíme takto:
Ve slané vodě povaříme odřezky a vnitřnosti ryby kromě jiker nebo mlíčí, které povaříme zvlášť ve slané vodě s octem. Vývar z odřezků scedíme, maso obereme z kostí a znovu dáme do rybího vývaru, do něhož přidáme jikry (mlíčí) i s vodou, v níž se vařily. Okořeníme pepřem a zahustíme kyselým mlékem, v němž jsme rozkvedlali mouku a povaříme 10 minut.





rybí kyselo, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz