![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g odřezků a vnitřností z ryby • 100 g kořenové zeleniny • sůl • mletý pepř • 1 lžíce hladké mouky • 0,25 l kyselého mléka • 2 lžíce octa • 1,5 l vody Recept rybí kyselo připravíme takto:
Ve slané vodě povaříme odřezky a vnitřnosti ryby kromě jiker nebo mlíčí, které povaříme zvlášť ve slané vodě s octem. Vývar z odřezků scedíme, maso obereme z kostí a znovu dáme do rybího vývaru, do něhož přidáme jikry (mlíčí) i s vodou, v níž se vařily. Okořeníme pepřem a zahustíme kyselým mlékem, v němž jsme rozkvedlali mouku a povaříme 10 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rybí kyselo nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: chalupnická rybí polévka, bavorská rybí polévka, rybí polévka s avokádem, polévka z rybího filé se zeleninou a bramborami, přesnídávková rybí polévka, tradiční rybí polévka, bavorská rybí polévka s knedlíčky, rybí polévka s rajčatovým protlakem, staročeská rybí polévka s hrachem, rybí polévka s garnáty rybí kyselo, recept, polévky |