![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 3/4 kg brambor • hrst sušených hub • sůl • kmín • 0,5 l vody • 0,5 l mléka • podle chuti máslo • na kvas: 50 g droždí + 10 lžic žitné mouky + kousek chlebové kůrky + 4 dcl vody Recept kyselo připravíme takto:
Den předem si připravíme kvas tak, že droždí, žitnou mouky a kousek chlebové kůrky rozmícháme ve 4 dcl vody a necháme 24 hodin vykvasit v teple. Druhý den oloupeme brambory, nakrájíme je na větší kousky, dáme do hrnce, přidáme sušené houby, sůl, kmín a půl litru vody a vaříme asi 15 minut. Pak přidáme kvas, který před tím, než jej vlijeme do polévky, důkladně promícháme, necháme vše povařit. Nakonec přilijeme mléko. Můžeme vylepšit trochou másla. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kyselo nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rybí kyselo, bramborová polévka nakyselo, krkonošské kyselo, staročeské kyselo kyselo, recept, polévky |