KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept rybí filé s fazolkami potřebujeme tyto suroviny: • 600 g rybího filé • 500 g fazolových lusků • 500 g brambor • 120 ml bílého vína • 400 ml zeleninového vývaru • 1 lžíce másla • 1 lžíce hladké mouky • 1 citrón • 2 lžíce citrónové šťávy • 3 lžíce oleje • mletý pepř • sůl Recept rybí filé s fazolkami připravíme takto:
Brambory nakrájené na kostičky a překrájené fazolové lusky zbavené pevných vláken uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Rozmražené filé pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran opékáme asi 4 minuty. Vyjmeme je a uložíme v teple. Do vypečené šťávy přilijeme víno, vývar a zbylou citrónovou šťávu. Uvedeme do varu a pak zahustíme z másla a mouky připravenou světlou jíškou. Při mírné teplotě necháme přejít varem a dochutíme solí a pepřem. Při podávání rozdělíme na talíře uvařené brambory s fazolkami, přidáme porci filé, přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citrónu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rybí filé s fazolkami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rybí filé na olivách, zapečené filé se zakysanou smetanou, rybí filé na rajčatech, rybí karbanátky ii, filé v žampionové omáčce, filé na kari, rybí filé se žampióny, filé po cikánsku, gratinované filé s mrkví a hráškem, zapečené filé v bylinkové omáčce se zeleninou rybí filé s fazolkami, recept, hlavní jídla |