![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g rybího filé • 500 g špenátu • 2 cibule • 3 rajčata • 1 citrón • 1 lžíce másla • sůl • pepř • špetka tymiánu • 0,25 l zeleninového vývaru • 100 ml bílého vína • 250 g sýra gouda • rostlinný olej Recept zapečené filé na špenátu připravíme takto:
Špenát omyjeme a necháme dobře okapat. Cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a dusíme na tuku, až zesklovatí. Přidáme špenát, sůl a pepř a přikryté dusíme asi 6 minut. Filé nakrájíme na kousky. Zeleninový vývar povaříme s vínem, necháme vychladnout a v nálevu necháme ryby asi 8 minut uležet. Rajčata, citrón a sýr nakrájíme na plátky. Špenát vložíme do olejem vymazané ohnivzdorné misky. Filé a zbývající přísady rozložíme na špenát, posypeme tymiánem a zapečeme v předehřáté troubě asi 5 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zapečené filé na špenátu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené těstoviny s pikantním párkem a žampióny, zapečené hovězí maso se zeleninou, mořské filé na rožni, plněné zapečené brambory, zapečené těstoviny s povidly a ořechy, zapečené krabí tyčinky, zapečené růžičkové kapusty, brambory zapečené s masem a bílým zelím, plněné zapečené klobásy, chalupářské filé zapečené filé na špenátu, recept, hlavní jídla |