KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Rizoto z kohoutího masa

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept rizoto z kohoutího masa potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g kohoutího masa
   • 300 g rýže
   • 1 cibule
   • 1 malý květák
   • 50 g mrkve
   • 100 g vyloupaného zeleného hrášku
   • rostlinný olej
   • drůbeží vývar
   • sůl
   • pepř
   • mletá červená paprika
   • zelená petrželová nať
   • tvrdý sýr
Recept rizoto z kohoutího masa připravíme takto:
Maso umeleme na masovém mlýnku a osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme, zpěníme na rozehřátém rostlinném oleji, přidáme připravené maso a opečeme. Pak poprášíme mletou červenou paprikou, podlijeme vývarem a dusíme dopoloměkka. Potom přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, vyloupaný zelený hrášek, znovu krátce podusíme, pak přidáme rýži, zalijeme horkým vývarem, promícháme a dusíme doměkka. Očištěný květák uvaříme zvlášť v osolené vodě, scedíme, rozebereme na růžičky, přidáme k masu a zlehka promícháme. Podáváme posypané tvrdým strouhaným sýrem a nadrobno nakrájenou zelenou petrželovou natí.





rizoto z kohoutího masa, recept, hlavní jídla


©2025KucharkaRecepty.cz