![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 300 g rýže • 400 g hodně zralých rajčat • 60 g vepřového bůčku • 2 cibule • 30 g sádla • sůl • pepř • cukr • strouhaný sýr Recept rizoto po římsku připravíme takto:
Rajčata ponoříme na 10 sekund do vroucí vody, oloupeme a nakrájíme nedrobno. Cibuli a bůček nakrájíme také nadrobno, osmahneme na sádle, přidáme rajčata, sůl, pepř a dusíme. Až omáčka zhoustne, podle chuti osladíme. Mezitím uvaříme rýži v osolené vodě, měkkou scedíme a necháme dobře odkapat. Rozdělíme ji na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rizoto po římsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rychlé kuřecí rizoto, rizoto s krevetami a paprikou, rizoto z lososa se zeleným chřestem, japonské rizoto, špenátové rizoto, benátské rizoto, rizoto s rajčaty a olivami, rizoto zeleninové, zeleninové rizoto ii, námořnické rizoto rizoto po římsku, recept, hlavní jídla |