![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 2 šálky rýže • 4 šálky horké vody • sůl • 2 lžíce másla • 6 žampionů • 2 pórky • vařené maso z půlky kuřete • kostka drůbežího bujónu • lžíce sójové omáčky • špetka glutasolu. Recept japonské rizoto připravíme takto:
Rýži propláchneme studenou a následně vařící vodou, vhodíme do kastrolu, zalijeme vodou, mírně osolíme a přivedeme k varu. Pak 15 minut dusíme na velmi mírném ohni pod pokličkou. Poté necháme ještě chvíli dojít. Na másle osmahneme nadrobno nakrájený pórek, na plátky nakrájené žampióny, po chvíli přidáme pokrájené drůbeží maso, zalijeme šálkem bujónu z kostky a dusíme, až se tekutina téměř vydusí. Pak ochutíme sójovou omáčkou, glutasolem, vmícháme rýži a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Japonské rizoto nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rizoto z lososa se zeleným chřestem, rizoto s liškami, rizoto z kuřecího masa s houbami, rizoto po milánsku, rizoto janovské, rizoto kari s majoránkou, zeleninové rizoto ii, polské rizoto, rizoto s tuňákem, námořnické rizoto japonské rizoto, recept, hlavní jídla |