![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 pstruhy • 1 citrón • 750 ml tokajského vína • 1 lžíče másla • sůl • 1 bobkový list • tymián • rozmarýn • pomleté hřebíčky • muškátový květ • šafrán • kopr • půl lžičky škrobové moučky • trocha sladké smetany Recept pstruh na tokajském víně připravíme takto:
Pstruhy očistíme, v páteřní části nařežeme, pokapeme citrónovou šťávou, vložíme je do hrnce, zalijeme vínem, přidáme bylinky a koření a na nejmenším ohni necháme v nálevu 20 minut. Ryby pak vyndáme, zakryjeme alobalem a uchováme v teple. Vývar propasírujeme přes sítko, chvíli povaříme, pak zahustíme škrobovou moučkou a zjemníme smetanou a máslem. Pstruhy podáváme přelité omáčkou a ozdobené koprem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pstruh na tokajském víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: drůbeží játra na víně, pstruh s mandlemi, pstruh se slaninou, špagety s kuřecím masem na víně a smetaně, pstruh na rozmarýnu, hovězí na víně s brusinkami, srnčí na víně se sýrem, pstruh na grilu ii, pstruh na houbách, pečený pstruh s mandlemi pstruh na tokajském víně, recept, hlavní jídla |