KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept pražský guláš potřebujeme tyto suroviny: • 60 dkg předního hovězího masa • 2 párky • rajčatový protlak • 7 dl vývaru z kostí • 25 dkg cibule • 2 stroužky česneku • 4 lžíce sádla • 2 lžičky hladké mouky • sůl • pepř • sladká mletá paprika • kmín • majoránka Recept pražský guláš připravíme takto:
Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do zlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme, pak přidáme hladkou mouku a orestujeme. Pak zaprášíme sladkou paprikou, přidáme trochu rajčatového protlaku, znovu restujeme a zalejeme vývarem. Osolíme, přidáme rozetřený česnek, drcený kmín, pepř a podusíme doměkka. Před dokončením přidáme najemno pomletou majoránku. Před podávaním každou porci ozdobíme půlkou ohřátého párku a podáváme s houskovými knedlíky nebo vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pražský guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřový guláš s kysaným zelím, bůčkový guláš, svratecký guláš, hajducký zelný guláš, srbský guláš, špekáčkový guláš s pórkem, kančí guláš s brusinkami, králičí guláš ii, kotlíkový guláš, vídeňský guláš pražský guláš, recept, hlavní jídla |