KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pražský guláš

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pražský guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 60 dkg předního hovězího masa
   • 2 párky
   • rajčatový protlak
   • 7 dl vývaru z kostí
   • 25 dkg cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 4 lžíce sádla
   • 2 lžičky hladké mouky
   • sůl
   • pepř
   • sladká mletá paprika
   • kmín
   • majoránka
Recept pražský guláš připravíme takto:
Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do zlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme, pak přidáme hladkou mouku a orestujeme. Pak zaprášíme sladkou paprikou, přidáme trochu rajčatového protlaku, znovu restujeme a zalejeme vývarem. Osolíme, přidáme rozetřený česnek, drcený kmín, pepř a podusíme doměkka. Před dokončením přidáme najemno pomletou majoránku. Před podávaním každou porci ozdobíme půlkou ohřátého párku a podáváme s houskovými knedlíky nebo vařenými brambory.





pražský guláš, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz