![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 220 g telecích jater • 20 ml oleje • 8 g mouky • 30 g cibule • sůl • pepř • petrželka Recept pražená telecí játra připravíme takto:
Omytá a odblaněná játra nakrájíme na široké kousky silné 7-10 milimetrů. Bezprostředně před smažením játra obalíme v mouce a smažíme na horkém tuku. Několikrát obracíme. Okamžitě po usmažení ukládáme do nádoby s poklicí, kde je položená nadrobno nakrájená cibule, rozmíchaná s nadrobno nasekanou petrželí. Nakonec část tuku ze smažení nalijeme do této směsi. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pražená telecí játra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: dušená játra na cibulce, telecí kýta na špeku, kuřecí játra na benátský způsob, šumavská játra, telecí maso s cibulí, grilovaná vepřová játra s pomeranči, vepřová játra na cibulce, zapečená kuřecí játra, telecí pečené koleno, anglická telecí játra pražená telecí játra, recept, hlavní jídla |