KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept šumavská játra potřebujeme tyto suroviny: • 400 g jater • 40 g slaniny • 1 cibule • rajčata • okurka • 60 g tuku • hřebíček • sůl Recept šumavská játra připravíme takto:
Játra protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou a vpíchneme do nich na několika místech hřebíček. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na tuku, přidáme játra a osmahneme po všech stranách. Pak játra poklademe plátky slaniny a dusíme doměkka (POZOR: pokud dusíme moc dlouho, játra ztvrdnou). Hotová játra nakrájíme na plátky, osolíme, poklademe na kolečka nakrájenou cibulí, obložíme kolečky rajčat a okurky, přelijeme výpekem a podáváme s rýží nebo bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Šumavská játra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: husí játra s jablky, pražená vepřová játra, kuřecí játra na cibulce ii, drůbeží játra na pikantní způsob, telecí játra na cibulce, vepřová játra na jalovci, kuřecí játra se žampiony, pražená telecí játra, telecí játra s cibulí, pikantní telecí játra v alobalu šumavská játra, recept, hlavní jídla |