![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g jater • 40 g slaniny • 1 cibule • rajčata • okurka • 60 g tuku • hřebíček • sůl Recept šumavská játra připravíme takto:
Játra protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou a vpíchneme do nich na několika místech hřebíček. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na tuku, přidáme játra a osmahneme po všech stranách. Pak játra poklademe plátky slaniny a dusíme doměkka (POZOR: pokud dusíme moc dlouho, játra ztvrdnou). Hotová játra nakrájíme na plátky, osolíme, poklademe na kolečka nakrájenou cibulí, obložíme kolečky rajčat a okurky, přelijeme výpekem a podáváme s rýží nebo bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Šumavská játra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřová játra v jogurtové omáčce, pikantní drůbeží játra v alobalu, tyrolská játra, pražená vepřová játra, kuřecí játra s paprikou, dušená játra na cibulce, pečená kuřecí játra, pikantní vepřová játra, staropražská játra, husí játra s mandlemi šumavská játra, recept, hlavní jídla |