![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g králičího předku i s krkem a hlavou • 150 g kostí • králičí játra • 2 cibule • 80 g žampiónů • 100 g kořenové zeleniny • 1 lžíce másla • 1 lžíce sádla • sůl • petrželka • bujónová kostka • 2 vejce • 1 lžíce hrubé mouky • 80 g vařené rýže • sůl • špetka prášku do pečiva • muškátový oříšek • olej na smažení Recept polévka z králíka připravíme takto:
Maso z králíka omyjeme, králičí hlavu rozřízneme a dáme spolu s masem a kostmi vařit do studené osolené vody (průběžně sbíráme pěnu, aby vývar zůstal čirý, a podle potřeby doléváme studenou vodu). Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme naškrábaná králičí játra a očištěné a na plátky nakrájené žampióny a společně osmahneme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle. Do procezeného vývaru dáme játra se žampióny a zeleninu a necháme na mírném ohni táhnout. Jako vložku dáváme do polévky nakrájené maso, rýžové noky a nasekanou petrželku. Rýžové noky připravíme tak, že z bílků ušleháme tuhý sníh, který smícháme s prosátou moukou a trochou prášku do pečiva. Přidáme žloutky, vařenou rýži, sůl, muškátový oříšek a lehce promícháme. Z hmoty vytvoříme lžičkou noky, které smažíme v oleji. Smažené noky necháme na papírovém ubrousku okapat od přebytečného oleje. V naší kuchařce bylo kromě receptu Polévka z králíka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: špenátová polévka s vejci, slepičí polévka s hráškovou sedlinou, staročeská pivní polévka ii, mexická polévka, čočková polévka se sušeným švestkami, jarní polévka, bílá jarní polévka, zeleninová polévka s krupicí a vejci, bramborová polévka s houbami, papriková polévka s parmazánem polévka z králíka, recept, polévky |