KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Polévka z králíka

Kategorie: polévky, králičí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept polévka z králíka potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g králičího předku i s krkem a hlavou
   • 150 g kostí
   • králičí játra
   • 2 cibule
   • 80 g žampiónů
   • 100 g kořenové zeleniny
   • 1 lžíce másla
   • 1 lžíce sádla
   • sůl
   • petrželka
   • bujónová kostka
   • 2 vejce
   • 1 lžíce hrubé mouky
   • 80 g vařené rýže
   • sůl
   • špetka prášku do pečiva
   • muškátový oříšek
   • olej na smažení
Recept polévka z králíka připravíme takto:
Maso z králíka omyjeme, králičí hlavu rozřízneme a dáme spolu s masem a kostmi vařit do studené osolené vody (průběžně sbíráme pěnu, aby vývar zůstal čirý, a podle potřeby doléváme studenou vodu). Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme naškrábaná králičí játra a očištěné a na plátky nakrájené žampióny a společně osmahneme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle. Do procezeného vývaru dáme játra se žampióny a zeleninu a necháme na mírném ohni táhnout. Jako vložku dáváme do polévky nakrájené maso, rýžové noky a nasekanou petrželku. Rýžové noky připravíme tak, že z bílků ušleháme tuhý sníh, který smícháme s prosátou moukou a trochou prášku do pečiva. Přidáme žloutky, vařenou rýži, sůl, muškátový oříšek a lehce promícháme. Z hmoty vytvoříme lžičkou noky, které smažíme v oleji. Smažené noky necháme na papírovém ubrousku okapat od přebytečného oleje.





polévka z králíka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz