![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 mladá slepice • 100 g sádla • 1 hrnek smetany • 200 g cibule • 2 stroužky česneku • 300 g kysaného zelí • sůl • pepř • kmín • 1 svazek zelené petrželky Recept podkarpatská slepice se zelím připravíme takto:
Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do růžova, vložíme porce slepice a osmažíme. Pak podlijeme trochou vody, přidáme pepř, kmín a utřený česnek, osolíme a dusíme pod pokličkou. V polovině dušení přidáme kysané zelí (bez nálevu), podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. Nakonec nasypeme nakrájenou petrželku, přidáme smetanu a necháme přejít varem. Podáváme s knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Podkarpatská slepice se zelím nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bramborák se zelím, slepice na paprice, brambory zapečené se zelím, nudle se zelím a houbami, valašské střapačky s kyselým zelím, telecí maso s kysaným zelím, slepice po arménsku, zapečený salám se zelím, kotlety se zelím, špecle s kysaným zelím a uzeným masem podkarpatská slepice se zelím, recept, hlavní jídla |