![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 bílé hlávkové zelí • 500 g mleté vepřového plece • 300 g kysaného zelí • 250 g rýže • 2 cibule • 2 stroužky česneku • 1 vejce • 2 lžíce oleje • sůl • pepř Recept plněné zelné listy připravíme takto:
Na cibulce podusíme rýži do poloměkka. Celou hlávku zelí dáme vařit košťálem nahoru. Postupně ořezáváme spařené listy a odkládáme je do chladné vody. Maso, prolisovaný česnek, vajíčko, koření a vychladlou rýži spolu smícháme. Zhrublou část listů ořežeme, listy naplníme masovou nádivkou, okraje zahneme, aby nádivka nevypadávala a celý list zavineme. Zbylé zelí nakrájíme a smícháme s kysaným zelím. Polovinu této směsi dáme na dno hrnce, na ni naskládáme zavinuté listy, navrch dáme druhou polovinu zelné směsi, podlijeme vodou a přikryté vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Dle potřeby doléváme vodu, aby se spodní zelí nepřipálilo. Plněné zelné listy podáváme s vařenými bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Plněné zelné listy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: plněné zapečené brambory, plněné vinné listy, karbanátky plněné hermelínem, bramborovo-zelné placky, cukety plněné kuřecími játry, plněné papriky v římském hrnci, plněné zelí po maďarsku, papriky plněné zapékané , plněné šunkové řízky, plněné papriky na másle plněné zelné listy, recept, hlavní jídla |