![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g srnčích jater • 150 g čerstvých hub • 5 velkých rajčat • 2 zelené papriky • 8 stroužků česneku • mléko • 4 lžíce oleje • 8 kuliček pepře • 3 kuličky nového koření • 3 kuličky jalovce • 250 ml hovězího vývaru • 1 lžička mouky Recept pikantní srnčí játra připravíme takto:
Srnčí játra naložíme do mléka a necháme v chladničce odležet (třeba i přes noc). Potom játra omyjeme a nakrájíme na plátky. Na pekáči nebo zapékací míse rozehřejeme olej a připravená játra do něj vložíme spolu s oloupaným a na plátky nakrájeným česnekem, orestujeme, přidáme na plátky nakrájené houby, nakrájená rajčata a papriky, koření a osolíme. Až se šťáva z rajčat odpaří, podlijeme hovězím vývarem a dusíme doměkka. Šťávu zaprášíme lžičkou mouky, necháme přejít varem a podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme s bramborami na různý způsob. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní srnčí játra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečená kuřecí játra, staropražská játra, tyrolská játra, šumavská játra, hovězí maso s pikantními fazolemi, nudličky z kuřecího masa s pikantní omáčkou., mořská směs v pikantní omáčce, kuřecí játra na cibulce, grilovaná telecí játra s pomeranči, drůbeží játra se smetanou pikantní srnčí játra, recept, hlavní jídla |