![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g bůčku • 500 g blum • 2 dcl černého piva • 1 dcl rumu • 3 lžíce rybízové marmelády • 6 stroužků česneku • citronová šťáva • cukr • sůl • pepř Recept pečený bůček s blumami připravíme takto:
Bůček nakrájíme na kostky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, nalijeme rum, promícháme, mísu přikryjeme a necháme do druhého dne v chladu uležet. Pak kostky rozložíme do pekáče, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi hodinu (občas promícháme). Upečené maso odklopíme, přidáme k němu odpeckované a rozpůlené blumy a ještě dopečeme doměkka a dozlatova. Vypečenou šťávu slijeme do kastrůlku, vmícháme marmeládu, dochutíme solí, cukrem a několika kapkami citronové šťávy (aby byla chuť vyvážená) a krátce povaříme. Při podávání maso s blumami přelijeme omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečený bůček s blumami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečený chřest, zajíc pečený na cibuli, vepřový bůček v čínském zelí, lečo s pečeným vepřovým masem, tloušť zapečený s pórkem, pečený sýr, vepřový mozeček zapečený se sýrem, pečený candát na víně se smetanou, zapečený pangasius, bůček v zelí pečený bůček s blumami, recept, hlavní jídla |