![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1,5 kg šunky od kosti vcelku a s ponechanou kůží • hřebíčky • 4 lžíce medu • 4 lžíce práškového cukru Recept pečená medová šunka připravíme takto:
Šunku vcelku postavíme na pařák do velkého hrnce, přilijeme vroucí vodu tak, aby se nedotýkala masa, a vaříme pozvolna asi hodinu. Potom šunku vyndáme a kůži ostrým nožem nakrájame na kosočtverce. Do několika z nich zapíchneme hřebíček. Med promícháme s cukrem (je-li moc hustý, přidáme trochu horké vody). Touto směsí polijeme připravenou šunku, dáme do předehřáté trouby a krátco zapečeme, až sladký povrch zkaramelizuje a kůže bude vypečená do křupava. Hotovou šunku nakrájíme na plátky a podáváme s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečená medová šunka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečená nadívaná jehněčí kýta, pečená husí játra po maďarsku, zapečená brokolice se sýrem , cibule zapečená s balkánským sýrem, zapečená kuřecí stehna, pečená telecí ledvina, staročeské pečenáče, zapečená rajčata, pečená koroptev, pečená dýně pečená medová šunka, recept, hlavní jídla |