KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Staročeské pečenáče

Kategorie: hlavní jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept staročeské pečenáče potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 filety s kapra s kůží
   • sůl
   • hladká mouka
   • vejce
   • strouhanka
   • sádlo
   • na nálev: 2 mrkve + 1/2 celeru + 1 petržel + 2 velké cibule + 2 stroužky česneku + 10 kuliček celého pepře + 2 bobkové listy + 5 kuliček nového koření + 500 ml octa + 1,5 l vody + sůl + cukr
Recept staročeské pečenáče připravíme takto:
Nálev připravíme tak, že vodu s octem necháme přejít varem, pořádně osolíme, mírně osladíme, přidáme nastrouhanou zeleninu, cibuli nakrájenou na silnější půlměsíčky, plátky česneku a divoké koření. Pokud není nálev dost kyselý a slaný, ještě dochutíme. Kapra nakrájíme na menší kousky, důkladně osolíme, obalíme v trojobalu a osmažíme na sádle do zlatova. Pak necháme okapat na ubrousku přebytečný tuk a ještě teplé kousky vložíme do teplého nálevu. Po vychladnutí porce kapra i se zeleninou dáme do sklenic, uzavřeme a necháme stát alespoň 3 dny.





staročeské pečenáče, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz