KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept staročeské pečenáče potřebujeme tyto suroviny: • 2 filety s kapra s kůží • sůl • hladká mouka • vejce • strouhanka • sádlo • na nálev: 2 mrkve + 1/2 celeru + 1 petržel + 2 velké cibule + 2 stroužky česneku + 10 kuliček celého pepře + 2 bobkové listy + 5 kuliček nového koření + 500 ml octa + 1,5 l vody + sůl + cukr Recept staročeské pečenáče připravíme takto:
Nálev připravíme tak, že vodu s octem necháme přejít varem, pořádně osolíme, mírně osladíme, přidáme nastrouhanou zeleninu, cibuli nakrájenou na silnější půlměsíčky, plátky česneku a divoké koření. Pokud není nálev dost kyselý a slaný, ještě dochutíme. Kapra nakrájíme na menší kousky, důkladně osolíme, obalíme v trojobalu a osmažíme na sádle do zlatova. Pak necháme okapat na ubrousku přebytečný tuk a ještě teplé kousky vložíme do teplého nálevu. Po vychladnutí porce kapra i se zeleninou dáme do sklenic, uzavřeme a necháme stát alespoň 3 dny. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeské pečenáče nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: staročeské jáhloto, staročeské hovězí maso, staročeské zelné závitky s rýží (holubci), staročeské roštěnky, staročeské pečené kuře, staročeské vepřové kotlety, staročeské kuře se zelím, staročeské pečené brambory, staročeské pečené koleno staročeské pečenáče, recept, hlavní jídla |