![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g husích jater • cibule • 4 dl mléka • sůl • 200 g tuku • pepř celý • sladká červená paprika Recept pečená husí játra po maďarsku připravíme takto:
Před přípravou pokrmu namočíme husí játra na půl hodiny do mléka. Pak necháme okapat, osušíme čistým ubrouskem a osolíme. V hrnci rozpustíme sádlo, vložíme játra a orestujeme jen několik minut, než získají barvu. Pak do poloviny zalijeme vodou, přidáme očištěné celé cibulky, celý pepř a lehce osolíme. Pod pokličkou pečeme v troubě tak dlouho, než se voda vyvaří. Bez pokličky pak ještě ponecháme v troubě, než se játra orestují ze všech stran. Opečená játra vyjmeme a pokrájíme na plátky. Tuk přelijeme přes sítko, přidáme trochu sladké papriky a necháme zrůžovět. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečená husí játra po maďarsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: husí drůbky na paprice, vepřová játra obalená cibulí, králičí játra na víně, cibule zapečená s balkánským sýrem, pečená obalovaná vejce, vepřová játra na jalovci, zapečená brokolice se sýrem , husí stehna s hrachem a kroupami, pikantní drůbeží játra v alobalu, ďábelská játra pečená husí játra po maďarsku, recept, hlavní jídla |