![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g hovězí roštěnky • 100 g uzené klobásy • 150 g uzeného sýra • 2 lžíce kečupu • 2 cibule • 20 g hladké mouky • 50 g sádla • masový vývar • sůl • pepř • nadrobno nasekaná zelená petrželka Recept pastýřská roštěná připravíme takto:
Maso nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a osmahneme v rozpáleném sádle. Potom přidáme nakrájenou cibuli a oloupanou klobásu nakrájenou na kolečka, opražíme, podlijeme masovým vývarem a dusíme doměkka. Až bude maso měkké, přendáme do ohnívzdorné misky, posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme kečupem a zapečeme v předehřáté troubě. Zapečené roštěnky nakonec posypeme zelenou petrželkou a podávame s opečenými brambory nebo hranolky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pastýřská roštěná nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: domácí hovězí roštěná, ďábelská roštěná, hovězí roštěná na zelenině, lomnická roštěná, hovězí roštěná dušená v mrkvi, roštěná na houbách, budvarská roštěná, znojemská roštěná, roštěná se šunkou a pečeným vejcem, labužnická roštěná pastýřská roštěná, recept, hlavní jídla |