KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Okoun na víně

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept okoun na víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg okounů
   • 30 g cibule
   • 1/2 citronu
   • 100 g másla
   • 250 ml bílého vína
   • sůl
   • bílý pepř
   • zelená petrželka
Recept okoun na víně připravíme takto:
Vykuchané a očištěné okouny, osolíme, opepříme bílým pepřem, posypeme zelenou petrželkou, na jemně nasekanou cibulí, pokapeme je citronovou šťávou a necháme je hodinku uležet. Pak si na pánvi rozehřejeme máslo a okouny na něm tři minuty osmažíme. Pak přilijeme bílé víno a dusíme v něm okouny kolem deseti minut. Pak okouny vyndáme, do omáčky kde se dusili přidáme ještě trochu másla, zelenou petrželku, případně ji trochu osolíme a okořeníme, promícháme, necháme chvilku povařit a pak nalijeme na okouny a ihned je podáváme.





okoun na víně, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz