KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Chobotnice na víně s oreganem

Kategorie: speciality, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept chobotnice na víně s oreganem potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 chobotnice
   • 2 cibulky
   • 2 stroužky česneku
   • olivový olej
   • 2 dcl bílého vína
   • citrónová šťáva
   • čerstvé oregano
   • zelená petrželka
   • sůl
   • pepř
Recept chobotnice na víně s oreganem připravíme takto:
Chobotnici vykucháme jednoduchým způsobem: obrátíme "tělo" naruby a veškeré vnitřnosti a měkké části odstraníme. Nařízneme očnice a vše pak důkladně opláchneme ve studené vodě. Tělo nakrájíme na kroužky a chapadla na kolečka asi centimetr široká. Na olivovém oleji zpěníme cibulku a na plátky nakrájený česnek (česnek nesmí zhnědnout). Poté přidáme nakrájenou chobotnici a orestujeme pár minut. Pak osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem, zakápneme citrónem, přidáme nadrobno nasekané oregano a petrželku a dusíme zakryté asi 30 minut, prakticky do chvíle, kdy se víno zcela vstřebá a odpaří a kdy je chobotnice již měkká. Takto upravenou chobotnici necháme v lednici vychladnout a po několika hodinách nebo druhý den podáváme s plátkem citrónu, na krajíčcích chleba či pečiva dozlatova osmaženého na másle.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Chobotnice na víně s oreganem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

losos na bílém víně, vepřové maso s cibulí na víně, chobotnice na víně, špekáčky s cibulí na víně, hovězí maso na víně, jelení ragú s hříbky na červeném víně, okoun na víně, hrušky na víně, chobotničky dušené na víně



chobotnice na víně s oreganem, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz