![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g mražených chobotniček • 50 ml olivového oleje • 50 ml bílého vína • sůl • 2 zrnka nového koření • 2 bobkové listy • citronová šťáva Recept chobotničky dušené na víně připravíme takto:
V kastrolu rozehřejeme olivový olej, vložíme do něj rozmražené chobotničky i s tekutinou, která vznikla při rozmrazování, podlijeme vínem, mírně osolíme, přidáme bobkové listy a nové koření, snížíme teplotu a přikryté pomalu dusíme, dokud se tekutina téměř nevypaří (asi 20 minut). Podáváme na horké míse, pokapané citronovou šťávou a s pečivem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chobotničky dušené na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: chobotnice na víně, vepřové maso s cibulí na víně, marocké dušené maso, galja - dušené telecí maso s čočkou a kaštany, špekáčky s cibulí na víně, hrušky na víně, hovězí maso na víně, jelení ragú s hříbky na červeném víně, losos na bílém víně, chobotničky s olivami chobotničky dušené na víně, recept, speciality |