KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Chobotničky dušené na víně

Kategorie: speciality, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept chobotničky dušené na víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g mražených chobotniček
   • 50 ml olivového oleje
   • 50 ml bílého vína
   • sůl
   • 2 zrnka nového koření
   • 2 bobkové listy
   • citronová šťáva
Recept chobotničky dušené na víně připravíme takto:
V kastrolu rozehřejeme olivový olej, vložíme do něj rozmražené chobotničky i s tekutinou, která vznikla při rozmrazování, podlijeme vínem, mírně osolíme, přidáme bobkové listy a nové koření, snížíme teplotu a přikryté pomalu dusíme, dokud se tekutina téměř nevypaří (asi 20 minut). Podáváme na horké míse, pokapané citronovou šťávou a s pečivem.





chobotničky dušené na víně, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz