KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept okoun na smetaně potřebujeme tyto suroviny: • 500 g okouna • 50 g másla • 40 g cibule • citrón • 125 g kyselé smetany • 1 lžíce hladké mouky • 2 rajčata • sůl • pepř Recept okoun na smetaně připravíme takto:
Okouny povaříme asi 3 minuty v osolené vodě, pak teprve stáhneme kůži a odřízneme ocasy a hlavy. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, položíme na ni okouny, zalijeme asi 5 lžícemi vody, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a dusíme 5 minut. Ryby uložíme na teplou mísu. Do zbylé šťávy zamícháme smetanu s moukou, osolíme, opepříme a povaříme podle chuti, až vznikne hustší omáčka. Tou zalijeme okouny, ozdobíme rajčaty a podáváme s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Okoun na smetaně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: ježdíci na smetaně, vepřová plec na žampionech a smetaně, zapečený okoun s brambory, okoun na cibuli, mořský okoun s koprovou omáčkou, divoká kachna na smetaně, pstruh na smetaně, svíčková na smetaně, houby na smetaně, štika na smetaně okoun na smetaně, recept, hlavní jídla |