KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Okoun na smetaně

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept okoun na smetaně potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g okouna
   • 50 g másla
   • 40 g cibule
   • citrón
   • 125 g kyselé smetany
   • 1 lžíce hladké mouky
   • 2 rajčata
   • sůl
   • pepř
Recept okoun na smetaně připravíme takto:
Okouny povaříme asi 3 minuty v osolené vodě, pak teprve stáhneme kůži a odřízneme ocasy a hlavy. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, položíme na ni okouny, zalijeme asi 5 lžícemi vody, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a dusíme 5 minut. Ryby uložíme na teplou mísu. Do zbylé šťávy zamícháme smetanu s moukou, osolíme, opepříme a povaříme podle chuti, až vznikne hustší omáčka. Tou zalijeme okouny, ozdobíme rajčaty a podáváme s vařenými brambory.





okoun na smetaně, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz