![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 100 g jidášova ucha • 750 ml smetany na šlehání • 50 g másla • 1 menší cibule • 1 lžička mleté sladké papriky • 1 lžička grilovacího koření • mleté chilli koření • 1 lžíce škrobové moučky • sůl Recept jidášovo ucho na smetaně připravíme takto:
Čerstvé (nebo předem ve vodě namočené) jidášovo ucho nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, podle chuti přidáme chilli koření a necháme asi 10 minut odležet. Mezitím na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji paprikou, grilovacím kořením a chvíli mícháme. Přidáme houby, krátce orestujeme, podlijeme troškou vody a dusíme asi 15 minut doměkka. Přilijeme našlehanou smetanu (malou část smetany si ještě ponecháme stranou) a za stálého míchání přivedeme k varu. Vše zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve zbylé smetaně. Ještě chvíli povaříme a podle potřeby dochutíme. Jidášovo ucho na smetaně podáváme s houskovými knedlíky nebo těstovinami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jidášovo ucho na smetaně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí s houbami na smetaně, kuřecí srdce na smetaně, plíčky na smetaně, vepřové plátky na smetaně, vepřové maso na smetaně, pstruzi na smetaně, divoká kachna na smetaně, staročeský králík na smetaně, svíčková na smetaně ii, kuřecí játra na smetaně jidášovo ucho na smetaně, recept, hlavní jídla |