KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jidášovo ucho na smetaně potřebujeme tyto suroviny: • 100 g jidášova ucha • 750 ml smetany na šlehání • 50 g másla • 1 menší cibule • 1 lžička mleté sladké papriky • 1 lžička grilovacího koření • mleté chilli koření • 1 lžíce škrobové moučky • sůl Recept jidášovo ucho na smetaně připravíme takto:
Čerstvé (nebo předem ve vodě namočené) jidášovo ucho nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, podle chuti přidáme chilli koření a necháme asi 10 minut odležet. Mezitím na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji paprikou, grilovacím kořením a chvíli mícháme. Přidáme houby, krátce orestujeme, podlijeme troškou vody a dusíme asi 15 minut doměkka. Přilijeme našlehanou smetanu (malou část smetany si ještě ponecháme stranou) a za stálého míchání přivedeme k varu. Vše zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve zbylé smetaně. Ještě chvíli povaříme a podle potřeby dochutíme. Jidášovo ucho na smetaně podáváme s houskovými knedlíky nebo těstovinami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jidášovo ucho na smetaně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí na smetaně, pstruzi na smetaně, divoká kachna na smetaně, králík na smetaně, houby na smetaně, myslivecký králík na smetaně, hovězí na smetaně, špagety s kuřecím masem na víně a smetaně, hříbky na smetaně, kuřecí plátky na smetaně jidášovo ucho na smetaně, recept, hlavní jídla |