KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jidášovo ucho na smetaně

Kategorie: hlavní jídla, houby, pokrmy z hub

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jidášovo ucho na smetaně potřebujeme tyto suroviny:

   • 100 g jidášova ucha
   • 750 ml smetany na šlehání
   • 50 g másla
   • 1 menší cibule
   • 1 lžička mleté sladké papriky
   • 1 lžička grilovacího koření
   • mleté chilli koření
   • 1 lžíce škrobové moučky
   • sůl
Recept jidášovo ucho na smetaně připravíme takto:
Čerstvé (nebo předem ve vodě namočené) jidášovo ucho nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, podle chuti přidáme chilli koření a necháme asi 10 minut odležet. Mezitím na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji paprikou, grilovacím kořením a chvíli mícháme. Přidáme houby, krátce orestujeme, podlijeme troškou vody a dusíme asi 15 minut doměkka. Přilijeme našlehanou smetanu (malou část smetany si ještě ponecháme stranou) a za stálého míchání přivedeme k varu. Vše zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve zbylé smetaně. Ještě chvíli povaříme a podle potřeby dochutíme. Jidášovo ucho na smetaně podáváme s houskovými knedlíky nebo těstovinami.





jidášovo ucho na smetaně, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz