![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 200 g hovězího masa • 150 g vepřového masa • olej • 1 žemle • křen • pepř • kmín • sůl • mléko Recept mleté řízky s křenem připravíme takto:
Na plátky nakrájenou žemli pokropíme mlékem, po chvilce ji dobře promneme, přidáme mleté maso, sůl, kmín a pepř a dobře promícháme. Utvoříme čtyři ploché řízky, na každý položíme trochu strouhaného křenu, utvoříme z nich šišky a opět rotlačíme v ploché řízky. Opečeme je po obou stranách na rozehřátém oleji. Podáváme teplé s bramborovou kaší a s kompotem nebo se zeleninovým salátem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Mleté řízky s křenem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zelné řízky, candát na slanině s křenem, kuřecí řízky s medvědím česnekem, krůtí řízky v peřince, selský vepřový guláš s křenem, mleté maso v květáku, uležené řízky, patizonové řízky, svatováclavské fenyklové řízky, řízky z červené řepy mleté řízky s křenem, recept, hlavní jídla |