KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Klatovské řízky

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept klatovské řízky potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g uvařené uzené krkovičky
   • hladká mouka
   • olej
   • na bramborové těsto: 500 g syrových brambor + 2-3 lžíce mléka + 1-2 vejce + 2-3 lžíce polohrubé mouky + 1 malá cibule + česnek + sůl + pepř + majoránka
Recept klatovské řízky připravíme takto:
Brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme najemno a necháme půl hodiny odležet. Pak slijeme vodu. K brmaborám přidáme mléko, vejcemouku, česnek, nastrouhanou cibuli, sů, pepř a majoránku a řádně promícháme. Krkovičku nakrájíme na osm plátků, obalíme nejprve v hladké mouce a pak v bramborovém těstíčku a na rozehřátém oleji smažíme dozlatova.





klatovské řízky, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz