![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 6 řízků z kvalitního masa (nejlépe ze svíčkové) • 500 g žampionů • 4 rajčata • 4 stroužky česneku • 2,5 dcl olivového oleje lisovaného za studena • 2 citrony • 3 lžíce másla • sůl • čerstvě umletý bílý pepř • bazalka • několik větviček rozmarýnu Recept marinované hovězí řízky připravíme takto:
Den předem řízky vložíme do mísy, přidáme olivový olej, oloupaný a nasekaný česnek, citronovou šťávu a posekaný rozmarýn a přes noc necháme přikryté uležet. Druhý den omyté žampiony nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Rajčata špaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme žampiony, osolíme, opepříme a za občasného míchání dusíme. Pak přidáme čtvrtky rajčat a dusíme 5 minut. Řízky vyndáme z marinády, osušíme a na okrajích nařízneme. V horkém tuku opékáme po obou stranách asi 5 minut. Hovězí řízky podáváme na teplých talířích, obložené zeleninou a ozdobené bazalkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Marinované hovězí řízky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: uležené řízky, hovězí plátky na pivě, patizonové řízky, zapékané telecí řízky v rajčatové omáčce, zapečené hovězí maso se zeleninou, pikantní hovězí guláš, hovězí klopsy v rajské omáčce, hovězí s houbami na smetaně, hovězí guláš na pivě, plněné šunkové řízky marinované hovězí řízky, recept, hlavní jídla |