![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g mletého masa • 8 velkých zelných listů • 2 rohlíky • pepř • sůl Recept mleté maso v zelných listech připravíme takto:
Zelné listy uvaříme ve slané vodě doměkka, nesmí se trhat. Mleté maso osolíme, opepříme podle chuti, přidáme na kostičky nakrájené a v mléce namočené rohlíky a promícháme. Naplníme zelné listy, ovážeme nití do válečku a pečeme ve vymazané zapékací míse za mírného podlévání vodou doměkka. Válečky mají mít slabě karamelovou barvu. Na talíři je poléváme rozškvařenou slaninou, podáváme s hlávkovým salátem a vychlazeným pivem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Mleté maso v zelných listech nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pivní masové noky, vepřové maso po staročesku, krůtí maso se zeleninou, kůzlečí maso na česneku, dušené klokaní maso, velikonoční masová roláda s vejci, dušené hovězí maso na houbách, dušené telecí maso, zadělávané telecí maso, kuřecí maso s játry a šunkou mleté maso v zelných listech, recept, hlavní jídla |