KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept masová paštika potřebujeme tyto suroviny: • 500 g tučnějšího vepřového • 300 g hovězího • 300 g telecího • 200 g jater (drůbežích nebo telecích) • 250 g slaniny na vyložení formy • 4 vejce • 200 g suché housky • 4 cibule • 4 stroužky česneku • muškátový oříšek • zázvor sušený • mletý kmín • pálivá paprika • majoránka • tymián • sůl • pepř • 100 g sušených hříbků (nebo více jiných hub) • strouhanka Recept masová paštika připravíme takto:
Tučnější vepřové nakrájíme na drobnější kostky. Osmažíme na pánvi a když pustí více tuk, tak přidáme zbylé maso nakrájené také na kostky. Přidáme nakrájenou cibuli, utřený nebo vymačkaný česnek a koření. Houby namočíme a když se zvětší vodou z hub zalejeme suchou housku. Všechny suroviny dáme do mixéru a mixujeme 10-15 minut nebo je dáme do mlýnku na maso a 3x semeleme. Přidáme vejce, zpracujeme, okořeníme a osolíme ještě podle chuti. Formu na paštiku vymažeme, posypeme strouhankou a na dno naklademe plátky slaniny. Vložíme do formy hmotu na paštiku přibližně do 2/3 výšky, na vrchu ji ještě můžeme ozdobit pár plátky slaniny. Formu s paštikou vložíme do větší nádoby s vodou a dáme do rozpálené trouby přibližně na půl druhé hodiny. Paštika je nejlepší odleželá po dvou dnech. V naší kuchařce bylo kromě receptu Masová paštika nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: domácí husí paštika, selská paštika, špekáčková paštika, játrová paštika, fazolová paštika, paštika z listového těsta, vánoční drůbeží paštika, vaječná paštika, čočková paštika, paštika z vepřových jater masová paštika, recept, na chleba |