KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Masová paštika

Kategorie: na chleba, paštiky

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept masová paštika potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g tučnějšího vepřového
   • 300 g hovězího
   • 300 g telecího
   • 200 g jater (drůbežích nebo telecích)
   • 250 g slaniny na vyložení formy
   • 4 vejce
   • 200 g suché housky
   • 4 cibule
   • 4 stroužky česneku
   • muškátový oříšek
   • zázvor sušený
   • mletý kmín
   • pálivá paprika
   • majoránka
   • tymián
   • sůl
   • pepř
   • 100 g sušených hříbků (nebo více jiných hub)
   • strouhanka
Recept masová paštika připravíme takto:
Tučnější vepřové nakrájíme na drobnější kostky. Osmažíme na pánvi a když pustí více tuk, tak přidáme zbylé maso nakrájené také na kostky. Přidáme nakrájenou cibuli, utřený nebo vymačkaný česnek a koření. Houby namočíme a když se zvětší vodou z hub zalejeme suchou housku. Všechny suroviny dáme do mixéru a mixujeme 10-15 minut nebo je dáme do mlýnku na maso a 3x semeleme. Přidáme vejce, zpracujeme, okořeníme a osolíme ještě podle chuti. Formu na paštiku vymažeme, posypeme strouhankou a na dno naklademe plátky slaniny. Vložíme do formy hmotu na paštiku přibližně do 2/3 výšky, na vrchu ji ještě můžeme ozdobit pár plátky slaniny. Formu s paštikou vložíme do větší nádoby s vodou a dáme do rozpálené trouby přibližně na půl druhé hodiny. Paštika je nejlepší odleželá po dvou dnech.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Masová paštika nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

domácí husí paštika, selská paštika, špekáčková paštika, játrová paštika, fazolová paštika, paštika z listového těsta, vánoční drůbeží paštika, vaječná paštika, čočková paštika, paštika z vepřových jater



masová paštika, recept, na chleba


©2024KucharkaRecepty.cz