![]() |
![]() • 300 g listového těsta • 500 g špenátu • 1 malá cibule • 500 g ricoty • 150 ml mléka • 100 g parmezánu • sůl • pepř • 6 vajec • 1 lžíce oleje Recept paštika z listového těsta připravíme takto:
Špenát nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ricotu vymícháme s 2/3 mléka dohladka, přidáme špenát, cibuli a 80 g parmezánu. Pikantně okořeníme. Troubu předehřejeme na 220°C. Polovinu těsta rozválíme a vložíme do vymazané dortové formy. Naplníme sýrovou hmotou. Lžící uděláme 6 důlků a opatrně do nich necháme sklouznout vejce, posypeme zbylým sýrem. Přečnívající těsto přehneme přes náplň a okraj potřeme olejem. Zbylé těsto rozválíme, pokrm jím pokryjeme a přitiskneme. Paštiku poté ozdobíme proužky zbylého těsta. Potřemem mlékem, několikrát propíchneme a 30 minut pečeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Paštika z listového těsta nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Babiččina játrová paštika Bůčková paštika Cikánská paštika Čočková paštika Domácí husí paštika Falešná paštika Fazolová paštika Francouzská paštika z kachních jater Houbová paštika Husí paštika Játrová paštika Kuřecí paštika Litevská paštika Lovecká paštika Masová paštika Paštika z divočáka Paštika z divočiny Paštika z drůbežích jater Paštika z hub Paštika z husích drůbků Paštika z husích jater Paštika z husích jater II Paštika z kachních jater Paštika z králíka s koňakem Paštika z kuřecích jater Paštika z kuřecích jater Paštika z rybího filé Paštika z vepřových jater Rybí paštika Selská játrová paštika Selská paštika Srnčí paštika Staročeská paštika s játry Špekáčková paštika Uherská paštika z husích jater Vaječná paštika Vánoční drůbeží paštika Velikonoční vaječná paštika Vepřová paštika Vepřová paštika II Zámecká paštika Zeleninová paštika Zvěřinová paštika Zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy paštika z listového těsta, recept, na chleba |
|